RK Slovenije
Območno združenje Slovenske Konjice

Stari trg 41,
3210 Slovenske Konjice

Davčna številka: 70964149
TRR: SI5661000-0015088794
 

Tel.: (03) 757 25 70
Faks: (03) 757 25 71
Gsm: 041 564 924

E-pošta:
slov-konjice.ozrk@ozrks.si
 

Uradne ure:
Po predhodnem dogovoru!

 

Skladišče za izdajo oblačil odprto:
Ponedeljek in Sredo med 9h-12h
Torek, Četrtek in Petek: ZAPRTO

Sprejem oblačil:

Oblačila sprejemamo vse dni v  tednu

od 7h - 15h

Pohištva in ostalih pripomočkov NE SPREJEMAMO

Predsednica:
Irena Nečemer

Podpredsednica:
Jolanda Potočnik

Strokovna služba:
Renata Gabrovec, sekretarka
Petra Lamut Pavlič, strokovna sodelavka

 

 

 

 

 


 

 

Zbiranje, skladiščenje in delitev materialne pomoči

S programom izvajamo aktivnosti neposredne in konkretne pomoči ljudem, ki so se znašli v socialni stiski. Pri tem je osnovno vodilo preprečevanje revščine in socialne izključenosti ter ustvarjanje osnovnih pogojev za dostojnejše preživetje. Pomoč, ki jo namenjamo ljudem obsega pomoč v obliki oblačil, obutve, v manjši meri pohištvo, belo tehniko..., prehranskih paketov, pralnega praška, prehrambenih artiklov iz intervencijskih zalog...

SKLADIŠČE OBLAČIL JE ODPRTO VSAK:

ponedeljek in četrtek od 9.00 - 12.00 ure
sreda od 12.00- -15.00 ure

SKLADIŠČE ZA IZDAJO HRANE JE ODPRTO VSAK:

prvi torek v mesecu od 9.00 - 12.00 ure
 

 

Podeli:

Skrb za boljšo kakovost življenja starejših oseb

Najpomembnejše dejavnosti, ki jih izvajamo v sodelovanju in s pomočjo krajevnih organizacij in predanih prostovoljcev so organizacija srečanj starejših, obiskovanje starejših, bolnih, osamljenih in invalidnih oseb, postaje RK, sosedska pomoč - pomoč na domu, ustanavljanje skupin starejših ljudi za samopomoč in zdraviliško letovanje starejših.

 Z izvajanjem teh dejavnosti želimo slediti naslednjim ciljem:

  • izboljševati kakovosti življenja starih, bolnih, osamljenih in invalidnih oseb,
  • zmanjševati socialno izključenost starih, bolnih, osamljenih in invalidnih oseb,
  • razvijati solidarnosti, strpnosti in skrbi za druge,
  • razvijati medgeneracijsko povezovanje,
  • seznanjati z dejavniki tveganja ter spodbujanje k zdravemu načinu življenja.

 

 

Podeli:

Ranljive skupine

  • LETOVANJE OTROK NA DEBELI RTIČ

Kot že vrsto let se prijavljamo na razpise za dodatna sredstva in s tem omogočamo, da odpeljemo na letovanje otroke, ki izhajajo iz socialno ogroženih družin oz. za otroke, ki imajo zdravstveno indikacijo za letovanje v MZL RKS Debeli rtič. Letovanja se izvajajo v času šolskih počitnic v dveh terminih in sicer za otroke iz Slov. Konjic in Vitanja v prvem terminu in za otroke iz Loč in Zreč v drugem. 

Iz FIHO, Engrotoš, Peljimo jih na morje  in iz drugih donatorskih sredstev omogočamo otrokom iz finančno najšibkejših družin brezplačno letovanje med poletnimi počitnicami.

  • POMOČ ZA ŠOLSKE POTREBŠČINE

Pomoč ob pričetku šolskega leta je namenjena družinam z šoloobveznimi otroci in nizkimi dohodki. V finančnem načrtu vsako leto rezerviramo sredstva, ki jih v sodelovanju s šolskimi svetovalnimi delavkami namenimo najbolj potrebnim dijakom.
 

  • UČNA POMOČ

Nudimo brezplačno učno pomoč na domu, ki jo izvaja prostovoljka, na predlog šolskih svetovalnih delavk. Ta aktivnost je izjemno dobro sprejeta med uporabniki in je v veliko pomoč otrokom iz socialno šibkega okolja.

  • PSIHOSOCIALNA POMOČ

Psihosocialna pomoč je pomoč ljudem, ki so v socialni stiski in se zaradi materialne ogroženosti obračajo na območno združenje po pomoč. Tako so poleg materialne pomoči (prehrambeni paketi, prašek, oblačila, …) deležni tudi pomoči v obliki svetovanja in pomoči pri izpolnjevanju različnih vlog, pisanju prošenj, …
 

 

 


 

 

Podeli:
Znamka Aplikacija Daruj kri Telekom Slovenije Canon Revoz BESSY Anonimna e-prijava nasilja v družini Lek Pošta Slovenije NLB KRKA Tuš SKB NLB Vita Unicredit bank Luka Koper Si.mobil Petrol Mercator BSH BTC SAZAS Geoplin Medis MINT mitja Stopimo skupaj MDDSZ Sklad