RK Slovenije
Območno združenje Slovenske Konjice

Stari trg 41,
3210 Slovenske Konjice

Davčna številka: 70964149
TRR: SI5661000-0015088794
 

Tel.: (03) 757 25 70
Faks: (03) 757 25 71
Gsm: 041 564 924

E-pošta:
slov-konjice.ozrk@ozrks.si
 

Uradne ure:
Po predhodnem dogovoru!

 

Skladišče za izdajo oblačil odprto:
Ponedeljek, torek, sreda in petek: ODPRTO
Četrtek: ZAPRTO

Predsednica:
Irena Nečemer

Podpredsednica:
Jolanda Potočnik

Strokovna služba:
Renata Gabrovec, sekretarka
Petra Lamut Pavlič, strokovna sodelavka


Doris Sovič, JD
Gabrijela Kunst, JD

 

 

 


 

 

14. DROBTINICA

               

14. Drobtinica je za nami in na osmih stojnicah smo zbrali 4.423,58€. Poleg tega so za Drobtinico v denarju prispevala nekatera društva in tako smo skupno zbrali 4.670€. s tem bomo zagotovili našim šolarjem in dijakom 1.866 toplih obrokov. Z veseljem ugotavljamo, da je bila letošnja Drobtinica rekordna. Lani je bilo zbranih 3.305€ in zagotovljenih je bilo 1319 toplih obrokov. Letos je ta številka presežena za skoraj 550 toplih obrokov. Kljub poplavi vseh dobrodelnih akcij, ki potekajo v tem času tudi v našem okolju, se je pokazalo, da ljudje radi sodelujejo v Drobtinici, pa naj bodo to tisti ki darujejo kruh in domače izdelke, kot tudi tisti, ki obiščejo stojnice ali pa podarijo prostovoljne prispevke v zameno za kruh, ki ga naši prostovoljci prinesejo na dom. Ravno to slednje se je izkazalo kot zelo dobrodošlo, saj so s tem načinom prostovoljci KORK Loče in mladi člani RK tudi letos zbrali največ sredstev na eni stojnici. Isti način so izbrali tudi prostovoljci KORK Stranice, ki so letos prvič organizirali stojnico za Drobtinico. Tudi oni so večino dobrot raznosili po hišah in izkupiček je bil res velik. Sicer so se letos pridružili naši akciji še dijaki Srednje strokovne šole Zreče, ki so sami izdelali rezance in so sodelovali na stojnici v Zrečah. Dijaki gimnazije z nami sodelujejo že več let, le da so tokrat tudi sami prispevali piškote, ki so jih izdelali sami in tako popestrili stojnico na Starem trgu v Slov. Konjicah. Izkupiček delno odstopijo za osnovne šole v Slov. Konjicah, razliko pa bodo tudi na Gimnaziji namenili tistim dijakom, ki izhajajo iz socialno šibkih okolij.

Seznam donatorjev, ki so prispevali dobrote na stojnicah:

PEKARNA BANE, ZREČE

MERCATOR-PEKARNA GROSUPLJE

DEDKOVE PEKARNE, DRAŽA VAS

PEKARNA TEŽAK, ZREČE

PEKARNA STRNAD, OPLOTNICA

PEKARNA OB POTOKU, SLOV. KONJICE

PEKARNA STARI TRG, SLOV. KONJICE, ZREČE

PEKARNA BOČ, ZBELOVO

PEKARNA KLASJE, CELJE

DRUŠTVO KMEČKIH ŽENA ZARJA, SLOV. KONJICE, LOČE, ZREČE

DRUŠTVO KMEČKIH ŽENA LIPA, VITANJE

VRTEC SLOVENSKE KONJICE IN LOČE

VAŠČANI ŽIČ

OŠ LOČE

PROSTOVOLJCI GIMNAZIJE SLOVENSKE KONJICE

PROSTOVOLJCI SŠ ZREČE

TD STUDENEC LOČE

VAŠČANI RESNIKA IN SKOMARJA

VRTEC ZREČE

VAŠČANKI BRINJEVE GORE

OŠ ZREČE

DOMAČE PEKARNE DRAŽA VAS

 OŠ POD GORO

OŠ OB DRAVINJI

KORK BEZINA

DRUŠTVO UPOKOJENCEV SLOV. KONJICE -ZELIŠČARKE KOPRIVA

ČEBELARSKA ZVEZA SLOV. KONJICE

POSAMEZNE PROSTOVOLJKE KORK BEZINA, SLOV. KONJICE, GORENJE, ŠPITALIČ, STRANICE

Medijsko podporo nam je tudi letos zagotavljala medijske hiša Novice-Radio Rogla.

 

Dobro je čutiti, da v svojih prizadevanjih nisi osamljen, da imaš ob sebi ljudi, ki so pripravljeni pomagati, tiho, dostojanstveno, brez revolucij in velikih besed…

Naj se vam torej iz srca zahvalimo v imenu vseh tisti otrok, ki bodo tudi zaradi vas deležni toplega obroka.

Več fotografij v galeriji

 

Podeli:

Sprejem na 7. dobrodelnem koncertu Lepo je deliti

V soboto, 20. septembra 2014, je podpredsednica RKS in našega Območnega združenja RK Slovenske Konjice Irena Nečemer, sprejela letošnjega častnega pokrovitelja koncerta dr. Milana Brgleza, predsednika Državnega zbora RS. V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma je potekal že 7. tradicionalni koncert Rdečega križa Slovenje, v soorganizaciji z Zavodom za transfuzijsko medicino.

Do 23. septembra 2014 se je zbralo 65.414 EUR.

 

Podeli:

Spomladanske krvodajalske akcije v Konjicah in Zrečah

V letošnjem letu smo organizirali štiri krvodajalske akcije, in sicer v januarju za loški okoliš, 3. in 4. marca za konjiški in 5. marca za zreški okoliš. V Ločah in Slovenskih Konjicah je bilo število krvodajalcev primerljivo z lanskim letom, zaskrbljujoče pa je dejstvo, da je v Zreče prišlo na krvodajalsko akcijo 78 krvodajalcev manj, kot v enakem obdobju lani.

Če smo pred dvema letoma ugotavljali, da imajo drugod delodajalci vedno manj razumevanja za izostanek delavcev zaradi krvodajalskih akcij in da je drugod interes kapitala močnejši in pomembnejši kot zagotavljanje minimalne zdravstvene varnosti za bolnike, ki kri potrebujejo za zdravljenje ali okrevanje, pa smo se znašli v isti situaciji tudi na našem območju. Je torej krvodajalstvo na konjiškem v isti krizi kot gospodarstvo …?
 

Več fotografij na ogled v galeriji.

Podeli:

Prevoz donirane materialne pomoči za Tuzlo

 

Takole so tovornjak polnili z donirano materialno pomočjo. Hvala vsem darovalcem! Hvala tudi vsem prostovoljkam in zaposlenim pri JKP ter Carso, da so nam prišli na pomoč pri natovarjanju. Donator prevoza je Borut Fijavž S.P. Še enkrat hvala vsem, ki ste nam pomagali pri našem poslanstvu!

Podeli:

Prva letošnja krvodajalska akcija v Ločah

V četrtek 9. januarja je v Ločah potekala prva krvodajalska akcija v tem letu. Izvedel jo je zavod za transfuzijo Celje skupaj s Krajevno organizacijo Rdečega križa Loče in Območnim združenjem RK Slov. Konjice na OŠ Loče. Kljub vabilu krvodajalcev samo s krvnimi skupinami A, B in AB je prišlo na odvzem 120 krvodajalcev od tega 4 prvič. Glede na lansko akcijo v istem času je letos prišel na odvzem eden krvodajalec več.

Več fotografij v galeriji.

Podeli:

Občani prinašajo v skladišče materialno pomoč za poplavljene v Srbiji in BiH, kjer robo sortiramo in pripravljamo za odvoz

ZBIRAMO PREDVSEM HRANO - KONZERVIRANO Z ROKOM UPORABE VSAJ 6 MESECEV,USTEKLENIČENA VODA, SPALNE VREČE, LEŽALNE PODLOGE, POSTELJNINO, IZDELKE ZA OSEBNO HIGIENO - zobne ščetke in paste, dezinfekcijska sredstva, zaščitne maske, rokavice, milo, brisače, higienske vložke, toaletne robčke,plenice za otroke in odrasle, ŽEPNE SVETILKE, ORODJE.

OBLAČIL TRENUTNO NE ZBIRAMO!

Rdeči križ Slovenije za poplavljena območja v Srbiji in BIH, poleg zbiranja materialne pomoči in prostovoljnih prispevkov preko TRR, ima vzpostavljeno tudi zbiranje prostovoljnih finančnih prispevkov prek SMS donacij.

S ključno besedo POPLAVE ali POPLAVE5, ki jo pošljete na 1919, lahko donirate 1 EUR oz. 5 EUR.

Rdečemu križu Slovenije lahko donirate vsi uporabniki Telekoma Slovenije, Izimobila, Debitela, Simobila, T2 ter Tušmobila.

Podeli:

Mladi člani Rdečega križa Vitanje

V četrtek 15. maja so bili drugošolci  na osnovni šoli Vitanje sprejeti v podmladek Rdečega križa. Ta dogodek so obeležili z izredno lepim plesnim in pevskim programom.

Prav prijetno presenečeni in veseli smo bili plakata, ki so ga naredili otroci že kot mladi člani RK, na katerem so strnili svoje misli in občutke na sprejemu. Zares smo lahko ponosni, da pridobivamo takšne mlade prostovoljce, ki jim medsebojna pomoč in pomoč drugim, ni tuja.

Podeli:
Znamka Aplikacija Daruj kri Telekom Slovenije Canon Revoz BESSY Anonimna e-prijava nasilja v družini Lek Pošta Slovenije NLB KRKA Tuš SKB NLB Vita Unicredit bank Luka Koper Si.mobil Petrol Mercator BSH BTC SAZAS Geoplin Medis MINT mitja Stopimo skupaj MDDSZ Sklad